Het praktijk-examen

Geen zorgen, want voor deze dag ben je supergoed voorbereid.

Voordat je praktijk-examen gaat doen moet je een gezondheidsverklaring invullen op de site van het CBR. Ook hier moet je inloggen met je DigiD. Eenmaal op de site moet je naar het kopje “Gezondheidsverklaring” gaan. Zodra je een vraag met ja moet beantwoorden, moet je goedkeuring krijgen van een arts van het CBR en moet je misschien ook een rijtest doen om te kijken of je medisch wel geschikt bent om je rijbewijs te halen. Na dit ingevuld te hebben moet je gelijk afrekenen via internetbankieren.

Ook moet je de rijschool toestemming geven om jouw examen aan te vragen. Dit moet ook via de site van het CBR onder het kopje ”Rijschool machtigen”. Ze vragen dan om het rijschoolnummer en dat van ons is 3947z2.

Wat kan ik die dag verwachten

Dan nu de dag van het praktijk-examen.
Een uur voordat je praktijk-examen begint halen we je thuis op, waarna we nog wat gaan rijden om een beetje in te komen en alles alvast goed te zetten. We zorgen dat we een kwartiertje voor je examen bij het CBR zijn. We zitten dan te wachten in de kantine en worden dan omgeroepen om de examenzaal in te gaan. Dan zoeken we ons tafeltje en gaan een praatje maken met de examinator.

Na alle papierzaken gedaan te hebben, lopen we naar buiten en moet je een kentekenplaat van 25 meter afstand kunnen lezen. Dit doen we om te kijken of je ogen goed zijn.
Hierna krijg je een paar vragen over de auto en dan ga je rijden (ongeveer 35 minuten). Bij terugkomst parkeer je de auto en lopen we met zijn drieën naar binnen naar het tafeltje waar je begonnen bent. Daar krijg je de uitslag en wordt het examen besproken.
Uiteraard wordt je weer thuisgebracht.

Klik hier voor meer informatie bij het CBR.